studio light banner

studio light banner

zaterdag 24 mei 2014

Mixed media


                                                              Hallo,

Deze keer heb ik een mixed media project gemaakt op een canvasje. Ik heb laatst een workshop mixed media gevolgd bij Hobbyvision in Rijssen van scrap unlimited. Dit was zo leuk om te doen dat ik besloten heb om het thuis nog een keer te proberen, met dit schilderij als resultaat.
Ik ben begonnen om met een mask van DDBD en moddeling pasta de achtergrond te maken. Aan de bovenkant van het canvas  heb ik gebruik gemaakt van de mask van muren, aan de onderkant van het canvas heb ik gebruik gemaakt van een bloemetjes mask. Dit heb ik goed laten drogen. Daarna heb ik naar eigen inzicht allerlei items met een lijmpistool aangebracht op het canvas. Dit zijn zowel spulletjes van scrap unlimited als spulletjes die ik zelf nog had. Een van de bloemen bv. waren blauwe stoffen bloemen, maar daar zie je nu niets meer van terug. Nadat ik alles heb opgeplakt, heb ik alles bewerkt met gesso. Dit heb ik goed laten drogen en daarna heb ik dit nog zo'n 2 keer herhaald. Nadat alles droog was, en alles goed was bedekt met gesso, ben ik gaan spuiten met roze en groene glitterspray van het merk lindy's.
Ik ben begonnen met roze. Dit moet je eerst goed laten drogen, omdat je anders een heel vreemd kleurtje krijgt als je roze en groen nat door elkaar heen spuit. Na het spuitnen met roze, heb ik op een relatief vrij kleine oppervlakte groen gespoten. Ook dit heb ik goed laten drogen. Zo ben ik verder gegaan, net zo lang totdat ik tevreden was. Dit kan lang duren omdat je ook een mooie natuurlijke overgang moet zien te creeren.
Ik hoop dat het allemaal duidelijk was.

                                                                   Liefs, Karen

3 opmerkingen:

 1. Wat is dit geweldig mooi gemaakt karen .
  Kwam toevallig op je blog en zag je canvas .
  Zou dit ook graag willen maken .
  Maar Rijssen wel wel erg ver voor mij .
  Groetjes Jannie

  BeantwoordenVerwijderen